Vittra och andra väsen i södra Lappland

I den lokala traditionen berättas det om många olika slags övernaturliga väsen som sägs ha funnits en gång i tiden: utbölingar, bortbytingar, bjäran, vittra m m.

Hör Laila Eliasson berätta om några av dem på Vilhelmina-dagen, onsdagen  den 26 maj kl. 18.00.

Bilden: Bjärastickan, trärelief av Britt Bäckström Johansson

Anmäl dig till ordf@lsbfvilhelmina.se så får du en länk till föredraget som hålls via zoom. Du som inte vill eller kan vara med via dator kan ringa in och lyssna på föredraget, anmäl dig då på tel. 070-648 25 17 så får du telefonnummer till arrangemanget.

Lappmarkens släkt- & bygdeforskare och Bernhard Nordh-sällskapet  i samarbete med Medborgarskolan

Sydsamiska kvinnoporträtt

Tisdag den 23 mars 2021 kl 18.00 berättar Ewa Ljungdahl via zoom om bland annat Anna-Brita Kråik och Lisa Tomasson

Anmälan till ordf@lsbfvilhelmina.se för att få en länk med anvisningar och inloggningsuppgifter. Du som inte vill eller kan vara med via dator kan ringa in och lyssna på föredraget, anmäl dig då på tel. 070-648 25 17 så får du telefonnummer till arrangemanget. Ewa Ljungdahl är fil.mag. i arkeologi och har arbetat med samiska kulturmiljöfrågor och arkeologi i många år. Hon är knuten Gaaltije i Östersund, sydsamiskt kulturcentrum, där den främsta uppgiften varit dokumentation av det sydsamiska kulturlandskapet tillsammans med samebyarna.

Ett digitalt arrangemang i samarbete med Lappmarkens släkt- och bygdeforskare och Medborgarskolan i Vilhelmina

Föredrag via Zoom torsdagen den 18 februari kl 18.00

Bo Nordenfors berättar om sin farfar, som var präst i Vilhelmina 1917-1939. Hör om ”Pastor Svensson på resa”, om när vin tappades i prästgården, om prinsbesök och annat stort och smått.

Anmäl er till ordf@lsbfvilhelmina.se så får ni en länk med anvisningar och inloggningsuppgifter. Du som inte vill eller kan vara med via dator kan ringa in och lyssna på föredraget, anmäl dig då på tel. 070-648 25 17 så får du telefonnummer till arrangemanget.

Ett digitalt arrangemang i samarbete med Lappmarkens släkt- och bygdeforskare och Medborgarskolan i Vilhelmina

Bakom lås och bom – fyra livsöden i Vilhelmina socken

Släktforskningens dag firas i hela landet med tema Samhällets skuggsida i arkivens ljus.

Laila Eliasson håller föredrag via zoom lördag 16 jan kl 13.00 Anmäl dig till ordf@lsbfvilhelmina.se så får du en länk med anvisningar och inloggningsuppgifter. Du som inte vill eller kan vara med via dator kan ringa in och lyssna på Laila, anmäl dig då på tel. 070-648 25 17 så får du telefonnummer till arrangemanget.

Ett digitalt arrangemang i samarbete med Lappmarkens släkt och bygdeforskare och Medborgarskolan i Vilhelmina.

Arrangemang

28 mars ÅRSMÖTET INSTÄLLT TILLS VIDARE.

Maj Prisutdelning, Läs- och skrivprojekt i Tärnaby skola

Juli V 10, Nybyggarveckan i Vilhelmina, visning av Lars Pålsson-stugan i Marsliden samt Isak Larssons stuga med Bernhard Nordh-utställning INSTÄLLD p.g.a Covid-19

8 juli Litterär bussresa till Marsliden INSTÄLLD p.g.a Covid-19Edit”Kommande program”